Skaut Werdera se raspitivao za Mešanovića i Horića

Husnija Fazlić na Otoci

Skaut Werdera se raspitivao za Mešanovića i Horića

D. Kurbegović

Jučer su nogometaši Čelika na prepunom stadionu Otoka, pred više od 2.000 navijača iz Zenice lakše nego što se očekivalo savladali sarajevski Olimpic, ali zbog pobjede Borca u Gabeli i ostali bez nastupa u Evropi.

Sezonu je ekipa trenera Vlade Jagodića završila na četvrtom mjestu sa istim brojem bodova kao i klub iz Banja Luke, ali sa lošijom gol razlikom i međusobnim duelom. Da Zeničani žive za Čelik potvrdili su sinoć u centru Zenice, dočekavši igrače i stručni štab zahavljujući im na dobroj sezoni i vraćanju vjere u zenički nogomet.

Ovog ljeta nekolicini igrača ističe ugovor, ali mnogi igrači su i na meti inostranih klubova. 

Jučer je na stadionu Otoka boravio i skaut Werdera, stari i iskusni nogometni lisac Husnija Fazlić, koji je došao gledati Jasmina Mešanovića, mladog reprezentativca naše zemlje, koji je jučer sjajnu igru okrunisao prelijepim golom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Mešanovića, Fazlić se raspitivao za kapitena Čelika, 23-godišnjeg Kenana Horića, koji je maestralno dirigovao odbranom Zeničana, nedopustivši da napadači Olimpica ozbiljno ugroze gol ekipe s Bilinog polja.

Ovo ljeto će rukovodstvo kluba imati dosta posla, jer osim Jagodića, Mešanovića, Kajkuta i Maletića, potrebno je zadržati i ostale igrače čije igre ovog proljeća su privukle brojne klubove kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.