Sloboda i Jedinstvo nastavljaju trku za Premijer ligu

Prva liga FBiH

Sloboda i Jedinstvo nastavljaju trku za Premijer ligu

M. Šljivak

Sloboda je nakon 26. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i dalje ispred bihaćkog Jednistva u borbi za Premijer ligu.

Tuzlaci su na Tušnju ugostili ekipu Orašja, a tim Ćire Blaževića je slavio pobjedu rezultatom 2:0. Nakon veoma dosadnih pola sata igre u kojima nije bilo uzbuđenja, Sloboda je do vodstva stigla u 30. minuti. Pogodio je Nermin Huseinbašić za vodstvo od 1:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku je domaći tim potpuno dominirao. Nakon nekoliko odličnih prilika, Jasmin Mujkić je pogodio za konačan rezultata od 2:0.

Jedinstvo je u Bihaću dočekalo Podgrmeč iz Sanskog Mosta, a na kraju su domaći slavili pobjedu od 1:0.

Domaći fudbaleri su od samog početka krenuli žestoko prema golu gostiju. Međutim, Podgrmeč je sjajnom odbranom uspio da održi neriješen rezultat do poluvremena, na koje se otišlo rezultatom 0:0.

I u nastavku je Jedinstvo napadalo. Ključni trenutak desio se kada je u igru ušao mladi Emir Muminović. Mladi fudbaler Jedinstva je nakon samo nekoliko minuta provedenih u igri, na svom debiju postigao gol za vodstvo domaćih od 1:0.

Nakon toga je domaći tim mirnom igrom zadržao prednost, iako su do kraja imali još nekoliko poluprilika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budućnost je do važne pobjede u borbi za opstanak došla u Grčanici, gdje su slavili pobjedu od 2:1, dok je Mladost savladala Branitelj s 2:0. Minimalne domaće pobjede su upisale ekipe Čapljina i Igmana, koje su s 1:0 savladale Gradinu i GOŠK...

Prva liga FBiH, 26. kolo:
Sloboda - Orašje 2:0
Jedinstvo - Podgrmeč 1:0
Bratstvo - Budućnost 1:2
Mladost - Branitelj 2:0
Igman - Gradina 1:0
Čapljina - GOŠK 1:0

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.