Slobodi veliki bod u Doboj Kaknju

Premijer liga BiH, 8. kolo

Slobodi veliki bod u Doboj Kaknju

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti i Slobode remizirali su (1:1) u susretu 8. kola Premijer lige BiH.

Mladost je odlično ušla u meč i već u devetoj minuti je došla do vodstva. Filip Arežina je ubacio iz kornera, Mišić je prebacio loptu s prve stative do Harisa Dilavera, kojem nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu ze prednost domaćeg tima od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Mladost je mogla doći i do drugog gola. Spektakularan šut Vukašina Benovića s preko 30 metara uzdrmao je prečku gola Slobode, koja je imala dosta sreće u ovom slučaju.

Potom je uslijedio period mirne igre. Igralo se na sredini terena, Sloboda je imala blagu inicijativu, ali do prave šanse nisu mogli doći.

Međutim, u 42. minuti gosti su došli do izjednačenja iz prvog šuta prema golu. Krpić je ubacio, Regoje loše reaguje i lopta dolazi do Ćuluma koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak duela u Doboj Kaknju nije ponudio mnogo. Najbolju šansu imali su domaći preko Vukašina Benovića čiji je udarac Azir Muminović uz dosta muke izbacio u korner, dok je Sloboda imala nekliko dobrih napada. Vrijedi istaći grešku Krpića koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Bukvićem samo dodao loptu protivničkom čuvaru mreže.

Do kraja je ostalo 1:1, što je svakako mnogo bolji rezultat za tuzlanski tim, pa je tako era Slavka Petorovića krenula pozitivnim rezultatom.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Mladost - Sloboda 1:1 (Dilaver 9' / Ćulum 42')

MLADOST: Bukvić, Benović, Šišić, Arežina, Čomor, Šećerović, Hiroš, Regoje, Dilaver, Mišić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Jahić, Ćulum, Ignjatović.




Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi