Službeno: Fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža

Bordo tim dobio nalaze sudskog vještaka

Službeno: Fotografija Petrovića i Arkana fotomontaža

Protekle sedmice FK Sarajevo je trebao angažovati na mjesto šefa stručnog štaba, srbijanskog trenera Ljupka Petrovića, ali do saradnje nije došlo. 

Nekoliko sati prije press konferencije na kojoj je trebao biti predstavljen gospodin Petrović pojedini mediji objavili su sliku trenera u društvu Željka Ražnatovića Arkana, sa puškom u ruci. Zbog sporne slike do angažmana nije došlo, a Sarajevo je nekoliko sati nakon press konferencije objavilo preliminarne rezultate vještačenja, koji su ukazivali na to da je slika fotomontaža. Danas su iz bordo zvanično kazali kako rezultati vještačenja pokazuju da se radi o fotomontaži. 

"Fudbalski klub Sarajevo zaprimio je vještačenje fotografije, na kojoj se navodno nalazi Ljupko Petrović u društvu ratnog zločinca Željka Ražnatovića "Arkana", od strane Edina Kundalića, vještaka kriminalističke struke, u kojem se potvrđuje prvobitna inicijalna sumnja da se radi o digitalnoj montaži uz pomoć programa za obradu slike, odnosno modifikacije neke skenirane fotografije," saopštili su za SportSport.ba iz kluba iz Titove 38/b.


"Na osnovu nalaza i mišljenja vještaka, pravni tim našeg kluba predložiti će Upravnom odboru Fudbalskog kluba Sarajevo da zauzme stav u vezi pokretanja postupaka za naknadu materijalne i nematerijalne štete nanešene Fudbalskom klubu Sarajevo, a advokatski tim našeg kluba ponudio  je pro bono zastupanje gospodinu Ljupku Petroviću u postupcima za naknadu štete, u koliko on to i bude htio prihvatiti," rekao je Hajrudin Kapetović, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.