Službeno: Željezničar dobio licence za PL i Evropu

Lijepe vijesti iz Zvorničke 27

Službeno: Željezničar dobio licence za PL i Evropu

Fudbalski klub Željezničar od Prvostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dobio je licence za takmičenje u Premijer ligi i Evropi u narednoj sezoni.

U poslijepodnevnim satima na adresu najtrofejnijeg bh. kluba stigla je lijepa vijest koja će svakako obradovati mnogobrojne navijače Željeničara.

Ekipa iz Zvorničke 27. ispunila je sve uslove kako bi stekla pravo nastupa u narednoj sezoni BH Telecom Premijer lige, ali i za nastup u evropskim takmičenjima. Iako tim Milomira Odovića još uvijek nije osigurao nastup u Evropi, Plavi fudbaleri su na dobrom putu da to učine.

Željezničar se trenutno nalazi na trećem mjesto domaćeg šampionata s bodom zaostatka za vodećim Sarajevom, te identičnim brojem bodova kao drugoplasirani Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko Plavi ove sezone izbore plasman u Evropu ispuniti će zacrtani cilj koji je pred njih postavljen početkom ove sezone, a to je plasman u neko od evropskih takmičenja. Sada kada su osigurani uslovi za nastup u Evropi Odovićevim izabranicima sigurno će biti lakše igrati u preostalih pet kola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti