Smriko: Pričao sam s predsjednikom, moguć je ostanak

Napadaču istekao ugovor

Smriko: Pričao sam s predsjednikom, moguć je ostanak

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika još nemaju jasnu sliku s kojim će kadrom ući u narednu sezonu Premijer lige.

Na treningu se nalazi preko 30-igrača, ali teško je da će osim njih 10-tak biti u kadru za narednu sezonu. Zeničanima su potrebna pojačanja u svim linijama, ali najbitnije im je da zadrža igrače iz prošle sezone, koji još nisu našli nove klubove.

Trenutno s ekipom treniraju Šišić, Hećo, Duvnjak, dok su se vratili Dedić i Hinović, rukovodstvo kluba želi na Bilinom Polju zadržati i Salčinovića, Dilavera, Brkovića, te Smriku, koji su prošle sezone igrali važnu ulogu u ostvarenju opstanka u Premijer ligi.

Jedan od takvih je i 26-godišnji centralni napadač Jasmin Smriko, kojem je istekao ugovor s Čelikom, ali ipak postoje šanse da ostane u crno-crvenom dresu i narednu sezonu. Ovaj Zeničanin je prošle sezone postigao četiri gola (Sarajevo, Metalleghe Olimpic, Mladost) i upisao jednu asistenciju (Mladost), iako je u drugom dijelu sezone igrao veoma malo.

"Kao i većini igrača istekao mi je ugovor s Čelikom, vrlo dobro znate da se promijenilo rukovodstvo, da smo kasnili s pripremama, tu je sada i novi šef struke. Pričao sam s predsjednikom oko moje situacije, kao i prema ostalim igračima tu je dug iz prošle sezone. Ja sam iskreno voljan ostati i narednu sezonu, ali da ostanu tu igrači, odnosno ovi domaći koji su igrali u prošloj sezoni, kako bi imali kakvu-takvu ekipu za narednu sezonu", ističe Smriko.

Prošle sezone je bio u prvom planu kod Alispahića i Ištuka, pa ga Jusufbegović otpisao, a u ekipu vratio Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik je prošlog ljeta bio u sličnoj situaciji kao sada, krenuli smo 14 dana prije početka s pripremama, nismo išli nigdje na pripreme, odigrali smo mali broj utakmica i to se odrazilo na ekipi. Niko nije bio u formi, na polusezoni sam bio otpisan, dolaskom trenera Pavića vraćen sam u ekipu, te sam zajedno sa ostalim igračima sudjelovao u velikom poduhvatu i opstanku u Premijer ligi. Ako ostanem u Čeliku nadam se da će naredna sezona biti mnogo bolja nego prošla", kazao je za SportSport.ba Jasmin Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi