Stadion Turbine dobio ime po Halilhodžiću

Odlučeno na sjednici OV

Stadion Turbine dobio ime po Halilhodžiću

Na 25. sjednici Općinskog vijeća Jablanica donesena je odluka da će stadion federalnog prvoligaša Turbine nositi ime po Salemu Halilhodžiću.

Halilhodžić je umro prije dvije godine u Beču, a tokom svoje igračke karijere dugo godina nosio je dres mostarskog Veleža, za koji je odigrao preko 400 utakmica i pritom postigao 220 golova. 

Trenersku karijeru bio je započeo u omladinskoj školi Veleža, a posljednji angažman imao je u nogometnoj akademiji Al Ittihada, gdje je obnašao funkciju direktora.

Salem je, inače, brat Vahida Halilhodžića koji već dugo slovi za velikog prijatelja Turbine. Proslavljeni bh. stručnjak ove godine je Turbini donirao 10.000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.