Stajić se sporazumno razišao, Nestorović odugovlači raskid ugovora

Novosti s Bilinog polja

Stajić se sporazumno razišao, Nestorović odugovlači raskid ugovora

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su ostali bez Duška Stajića, koji se nakon godinu dana provedenih u Zenici odlučio sporazumno rastati s klubom. Stajiću je bio ponuđen ostanak na Bilinom polju, ali uz korekciju plate što ovaj 31-godišnjak nije prihvatio, te je spakovao stvari i napustio klub.

Duško Stajić je za Čelik u godinu dana koliko je bio u Zenici odigrao 27 utakmica uz učinak od dva postignuta gola, te tri asistencije što je malo od igrača kojeg je Vlado Jagodić prije godinu dana najavio kao veliko pojačanje. Stajićev izostanak neće se puno osjetiti jer na njegovoj poziciji Čelik ima nekoliko mladih igrača poput Popovića, Grahovca i Alispahića, koji kvalitetno mogu odgovoriti zadatku.

Marko Nestorović koji je od strane rukovodstva i stručnog štaba proglašen kao igrač koji Čeliku više nije potreban odugovlači s raskidom ugovora budući da do ljeta ima validni ugovor s klubom. Nestorović ne želi pod svaku cijenu da napusti klub, ali ako ostane u Čeliku trenirat će s drugim timom i sigurno u drugom dijelu sezone neće nastupati za ekipu. Vjerovatno će ove sedmice i ovaj veznjak popustiti, te se sporazumno raskinuti i napustiti Zenicu.

Marko Nestorović je za godinu i po dana koliko je u Čeliku odigrao 28 utakmica uz jedan postignuti gol, nastupao je na pozicijama zadnjeg i desnog veznog, te svojim igrama nije oduševio. Nije se u vrijeme boravka uspio nametnuti kao standardan igrač, te klub želi da prekine saradnju s igračem od kojeg nema puno koristi, a njegov boravak u Zenici košta budući da je igrač s strane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju ostatak ekipe za kapitena Kenana Horića i napadača Jasmina Mešanovića u klub su stigle dvije ponude, a u narednim danima će se znati da li će biti šta od transfera jer obojica igrača imaju ugovore do ljeta i Čelik potražuje obeštećenje.

Kako su kazali iz kluba ukoliko bi neko od pomenute dvojice otišao iz kluba onda bi tražili adekvatne zamjene, u suprotnom dolaskom Kamerunca Clovisa krajem mjeseca biće zaključen igrački kadar od 22 igrača plus tri golmana koji će putovati u Rovinj početkom februara.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti