Stipe Barać ne putuje sa Čelikom na Zlatibor

Problemi s radnom dozvolom

Stipe Barać ne putuje sa Čelikom na Zlatibor

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su prije dva dana pretrpjeli prvi poraz od jedne ekipe nakon dužeg vremena. Zeničani su imali sjajan niz u prošlom prvenstvu, a ekipa Mladosti iz Kaknja odličnom igrom porazila je crno-crvene u prijateljskom susretu i otkrila mnoge slabosti ekipe koju trenira Boris Pavić.

Iako je se zadržao kostur ekipe iz prošle sezone, Pavić sa ovakvim Čelikom sigurno neće moći jurišati na vrh tabele. Klub su napustili mnogi igrači, a između ostalog i trojica standardnih Alen Dedić, Nikola Simić i Renato Gojković, međutim kvalitetne zamjene za pomenute nisu dovedene, nego su u klub došli igrači koji se trebaju tek dokazati.

Šef stručnog štaba Boris Pavić razočaran je nakon jučerašnje partije svojih igrača, te je naglasio da su mu hitno potrebna tri-četiri igrača, kako bi mogao imati 14-15 nogometaša na koje može računati u svakom trenutku.

Još jedan problem za stručni štab je i problem s radnom dozvolom povratnika u Čelik iskusnog veznjaka Stipe Baraća, koji ni nakon 15 dana otkako se vratio na Bilino polje nije potpisao ugovor, a nije mu ni riješena radna dozvola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pomalo sam razočaran razvojom situacije, tu sam već dvije sedmice, a ništa se nije završilo kada sam ja u pitanju i još nisam ni potpisao ugovor. Ne kažem da ljudi u klubu i predsjednik ne čine sve da završe potrebnu papirologiju, ali ja još nisam potpisao ugovor i ne mogu zamisliti šta se može desiti da se ne daj Bože povrijedim. Moram misliti na svoju karijeru, tako da se vraćam kući u Sinj, a spreman sam ponovo doći u Čelik, ako se potrebna radna dozvola završi. Imao sam veliku želju da se dobro spremim i odigram dobru sezonu, nadam se da će se ova priča na kraju završiti pozitivnim ishodom", kazao je za SportSport.ba veznjak Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti