Selektor pred utakmice

Sušić: Latviju moramo ozbiljno shvatiti

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, govorio je danas na press konferenciji o predstojećim utakmicama protiv mlade reprezentacije na Grbavici, te o ssuretu protiv Estonije.

Utakmicu sa mladom reprezentacijom selektor Sušić smatra jako dobrom provjerom, te očekuje da mladi igraju bez respekta.

"Dobro je da se vidi na koga može da se računa u budućnosti. S obzirom da često u isto vrijeme igra i mlada i A reprezentacija, teško ću moći nekoga od njih da uzmem jer i njima je cilj isto da u narednim kvalifikacijama odigraju što bolje i daleko stignu. Ova će utakmica nama dobro da posluži, da igrači koji već imaju pauzu desetak dana odigraju jedan dobar trening meč, a isto tako reprezentacije duže vrijemenije igrala u Sarajevu, pa i to je prilika da odigraju pred sarajevskom publikom, jer naši navijači nisu samo u Zenici, naši navijači su svugdje", rekao je na početku selektor Sušić, te je nastavio priči ovoj utakmici, te onoj protiv Latvije u Rigi 

"Svi koji su tu igraće. Sedamnaset igrača je tu, danas se očekuje Salihović i igraće i on sutra. Dakle ima nas 18, od čega tri golmana. Neki će igrači biti obavezni da igraju 90 minuta, pa ćemo da vidimo sutra. Ja ću ući sutra kod Vlade u svlačionicu, da kažemmomcima da nemaju previše respekta prema starijim njihovim kolegama, da odigraju jedan pravi meč kao da je preko puta već Albanija. Dobro bi bilo i za nas i za njih, da nas dobro namuče sutra, jer pred utakmicu sa Grčkom sam malo govorio igračima. Vidio sam da su motivisani i da će dati sve od sebe. Ovaj put je drugačija situacija. Malo neozbiljno shvataju utakmicu i ako tako bude imaćemo grdnih problema. To nijeekipa za potcjenjivanje bez obzira što nemaju nikakve šanse da budu među prve dvije ekipe. Izuzetno će biti motivisani. Treba se očekivati vrlo teška utakmica gvore. Kvalitet je na našoj strani i moram insistirati i na igrače i na vas novinare da svojim pisanjem što ozbiljnjije da se uđe u utakmicu. Ako ovo dobijemo sumnjam da će nas neko zaustaviti do kraja", rekao je Sušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor smatra i da ga zabrinjava neozbiljnost pojedinih igrača pred Latviju, te je zamolio i medije da o Latviji pišu kao o ozbilnjom protivniku.

"Svaka pauza od dva dana se osjeti. Kod mene ima igrača koji su imali veliku pauzu. Ovi što dolaze imaju veliku prednost. Neka mi dođu i umorni, imaće vremena i da se odmore. Trenutno imam igrača koji se uopšte nisu trudili da ostanu u formi. Imaćemo protiv sebe jednu izuzetno spremnu ekipu. Njihovo prvenstvo je počelo u martu, nisu imali pauze. Igrali su dvije prijateljske utakmice i oni su sad najspremniji. Nimalo lako neće biti dole i zamolio bih vas da i vi stavite akcenat na to, da se mora ozbiljno ući u utakmicu", dodao je selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.