Teški ispiti za "vječite", derbi začelja u Vitezu

Teški ispiti za "vječite", derbi začelja u Vitezu

A. Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 25. kola Premijer lige, a derbi se igra na Grbavici gdje će snage odmjeriti Željezničar i Borac.

Izabranici Milomira Odovića šest kola prije kraja prvenstva nalaze se u borbi za titulu, tako da im je susret s Borcem od ogromnog značaja. Plavi su tri sezone uzastopno savladali Borac na Grbavici i to indentičnim rezultatom (1:0) i sigurno ne bi imali ništa protiv da se tako završi i današnji meč. Prednost Željezničara, osim forme, je i umor Borca koji je u srijedu igrao susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, no i pored toga ekipa iz Banja Luke se neće lako predati.

Vodeće Sarajevo gostuje u Istočnom Sarajevu kod Slavije. Bordo momci su u prethodna dva susreta savladali Olimpic i Široki Brijeg i sigurno sa mnogo samopouzdanja idu na megdan Slaviji. Istina, Sarajevo će biti oslabljeno, što će Slavija pokušati iskoristiti.

Drugoplasirani Zrinjski u Mostaru će ugostiti Mladost. Plemići ću ovaj susret ulaze nakon ispadanja u polufinalu Kupa i sigurno će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi slavili i tako isprali gorak ukus poraza od Olimpica.

Široki Brijeg će na Pecari snage odmjeriti sa Travnikom. Izabranici Blaža Sliškovića plasirali su se u finale Kupa i sigurno sa mnogo olakšanja dočekuju finiš sezone. Travnik se bori za ostanak u eliti, no realno nema kvalitete za iznenađenje u Širokom Brijegu.

U Sarajevu će snage odmjeriti Olimpic, koji se plasirao u finale Kupa, i Čelik, koji u posljednje vrijeme igra dosta dobro. Vukovi još uvijek imaju priliku da se kroz prvenstvo plasiraju u Evropi, no njihove misli su u finalu Kupa, što će Zeničani pokušati iskoristiti.

U Vitezu derbi začelja igraju istoimena domaća ekipa i Zvijezda. Susret je od ogromne važnosti za obje ekipe, a poraženi bi se mogao naći u ogromnim problemima, odnosno mogao bi polako početi pakovati kofere za niži rang.

Sloboda će u Tuzli dočekati Drinu. Izabranici Husrefa Musemića u proljetnom dijelu sezone pružaju dobre partije, pa u duel sa Zvorničanima ulaze kao apsolutni favoriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik, koji još uvijek nije u bezbjednoj zoni, na domaćem terenu će odmjeriti snage sa Veležom. Rođeni igraju dosta dobro, nisu pod pritiskom i to može biti njihova najveća prednost. Sve u svemu, očekuje nas zanimljiv susret u kojem favorita nema.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.