Toni Šunjić našao novi klub?
Foto: EPA

Potpisao za Kairat?

Toni Šunjić našao novi klub?

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Toni Šunjić novi je igrač kazahstanskog Kairata, pišu tamošnji mediji.

Nakon što je Šunjićev dosadašnji klub njemački Stuttgart, ispao iz Bundeslige, otvorila se opcija da bh. fudbaler napusti klub bez obeštećenja, što se na kraju i dogodilo prema pisanju inostranih medija.

Šunjić je dogovorio sve uslove s kazahstanskim Kairatom s kojim je navodno potpisao ugovor na dvije godine, a bh. fudbaler će na godišnjem nivou u ovom klubu zarađivati 1,5 milion eura.

Ovaj 27-godišnji štoper je karijeru počeo u Zrinjskom. Igrao je još za Kortrijk u Belgiji, ukrajinsku Zoryu i rusku Kuban, da bi 2015. godine potpisao za Stuttgart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti