TOŠK gazi prema Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine

Druga lige FBiH, grupa Centar

TOŠK gazi prema Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine

A. Beganović

U okviru 17. kola Druge lige Centar Federacije Bosne i Hercegovine vodeći TOŠK stigao je do nove pobjede, te je tako nastavio koračati prema Prvoj ligi Federacije BiH.

TOŠK je u Tešnju rezultatom 3:0 savladao Mladost, a golove za tešanjsku ekipu postigli su Eldin Suljić (dva) i Osmo Nuhanović.

Drugoplasirani Famos je na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladao Borac iz Jelaha, a jedini pogodak na susretu je postigao Senad Sarajkić. 

Rudar iz Zenice poražen je na gostovanju u Ilijašu. Domaći fudbaleri su slavili rezultatom 2:1. Pogotke za domaće postigli su Eldar Mašić u 86. minuti i Tarik Bajramović u 90., dok je za goste iz Zenice pogodio Benjamin Salkić u 26. minuti.

Azot je u Vitkovićima bi bolji od Krivaje (2:1), Novi Grad i Natron su podijelili bodove (0:0), kao i Žepče i Usora (1:1), dok je Pobjeda s minimalnih 1:0 savladala Radnik iz Hadžića.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na tabeli nakon 17 odigranih kola vodi TOŠK sa 44 boda, Famos je drugoplasirani sa osam bodova manje, dok je Natron trećeplasirani sa 34 boda. Na dnu tabele  nalaze se Krivaja sa 15 bodova, Rudar sa osam, te Mladost sa 6 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi