Trijumf Slobode protiv Radnika

Pobjeda Tuzlaka

Trijumf Slobode protiv Radnika

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su danas na Tušnju Radnik iz Bijeljine s 2:0 u susretu 8. kola Lige za prvaka prvenstva BiH.

Borba za četvrto mjesto u prvenstvo nastavljena je danas u Tuzli, gdje je Sloboda dočekala Radnik i pobjedom je tim Vlade Jagodića došao na jako blizu osvajanja ove pozicije.

Odlično Tuzlaci ulaze u meč. Igrala se 12. minuta kada Kalezić prekrasnim volejom pogađa mrežu Lučića za prednost od 1:0.

Ostatak prvog poluvremena nije ponudio mnogo. Oba tima su imala nekoliko pokušaja, ali izrazitih šansi nije bilo, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima.

Iz prve prave šanse u nastavku domaći tim je povećao prednost. Nakon kornera Subića najviši u kaznenom prostoru je Salihović, koji pogađa za 2:0.

Potom se domaći tim povukao. Prepustili su inicijativu gostima iz Bijeljine, koji su stvorili nekoliko dobrih šansi pred golom Muminovića. Ipak, nisu uspjeli da uvedu meč u neizvjesnost, pa je do kraja ostalo 2:0 za Slobodu.

Liga za prvaka, 8. kolo:

Sloboda - Radnik 2:0 (Kalezić 12', Salihović 50')

Sloboda: Muminović, Salihović, Efendić, Ordagić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Stjepanović, Zec, Kalezić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Zlatković, Arnautović, Stojanović, Vasić, Srećković, Zeljković, Obradović, Kosorić, Okić, Šerbečić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi