Sutra se oprašta

Trivunović najavio kraj karijere: Na mladima svijet ostaje

E. Škorić

Iskusni stoper Sarajeva Vule Trivunović (31) najavio je kraj svoje karijere i vjeruje da će sutra biti njegova posljednja utakmica. Kako i sam kaže, svijet ostaje na mladima.

"Poslije ova dva odgađanja, svi jedva čekamo tu utakmicu sutra. Bili smo spremni u subotu odigrati revanš. Imamo pozitivan rezultat iz prve utakmice, ali želimo i sutra pokazati da smo u ovom trenutku kvalitetniji od Čelika. Pozivam i sve ljubitelje fudbala, sve stanovnike Sarajeva, da sutra daju svoju doprinos jer je utakmica humanitarnog karaktera", rekao je Trivunović, koji je dodao da se ne treba unaprijed upisati trofej.

"U Zenici smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa, ali najgore su te unaprijed dobivene utakmice. I Čelik će doći da se bori, imat će dobre uslove kao i mi i nadam se da će biti solidno popunjen stadion. Ne očekujem laganu utakmicu. No, mislim ako bude pristup kao u zadnjih sedam-osam utakmica, mislim da ćemo riješiti pitanje pobjednika, ali ne bi bilo korektno da se unaprijed radujemo". 

"Da, 99 posto. Rekao sam to i ranije i stojim iza toga. Imam 31 godinu, posvetit ću se drugim stvarima, a volim reći da na mladima svijet ostaje. Ti mladi momci mogu da napreduju i prave karijere, a ja sam s 31 godinom već dosta toga ostvario. Uostalom, tri godine sam odvojen od porodice i želim se njima posvetiti. Mislim da je to to, ovo je moj kraj", poručio je Trivunović na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.