Tužilaštvo u Bochumu proširuje istragu

Na udar dolazi i Premijer liga BiH

Tužilaštvo u Bochumu proširuje istragu

Njemačko Tužilaštvo u Bochumu preuzelo je kompletnu istragu povodom namještanja utakmice Latvija - Bolivija (2:1), koju je sudila sudijska trojka iz Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, trojica bh. sudija: Siniša Zrnić, Kenan Bajramović i Rizah Ridžalović, 9. februara su u Antaliji sudili prijateljsku utakmicu između Latvije i Bolivije na kojoj su dosuđena tri jedanaesterca i koja je odmah zapala za oko istražnim organima FIFA.

Sudijska trojka u sastavu Zrnić, Bajramović, Ridžalović kasnije je isključena iz sudijske organizacije BiH, ali, po svemu sudeći, priča o ovom slučaju neće stati na ovom.

Naime, prema podacima do kojih je došao SportSport.ba, Tužilaštvo u Bochumu u ovom će slučaju najvjerovatnije proširiti istragu i na druga imena, jer se pretpostavlja da postoje još najmanje četiri osobe koje su umiješane u ovu aferu vezanu za namještanje utakmica.

Kako je SportSport.ba već pisao, Tužilaštvo u Bochumu je prije nekoliko mjeseci dostavilo Tužilaštvu Bosne i Hercegovine opsežnu dokumentaciju na više od 300 stranica, a narednog mjeseca se očekuje da se ova dokumentacija dopuni sa materijalom vezanim za umiješanost ljudi iz bh. fudbala u namještanje utakmica kao i samim namještanjem susreta bh. klubova.

Za sada je tužiocima u Bochumu interesantno nekoliko evropskih (prijateljskih) utakmica Slavije i Travnika, a istraga će uskoro pokriti Premijer ligu Bosne i Hercegovine, na čijim su susretima koji su se nalazili u ponudi brojnih azijskih i kiparskih kladionica obrtali milioni eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.