U Foči počinje turnir "Football friends"
Piše: Maja Kostović

U kadetskoj konkurenciji

U Foči počinje turnir "Football friends"

Ovog vikenda u Foči će se održati tradicionalni međunarodni kadetski fudbalski turnir "Football friends", koji se već 12 godina za redom održava u organizaciji Opštine Foča i Asocijacije "Football friends" iz Beograda.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima i prijateljima fudbala obratili predstavnici osam ekipa učesnica iz šest zemlja iz regiona.

Ono što je karakteristično za ovu godinu jeste da nema novosadske Vojvodine i ljubljanske Olimpije, koja je i osvajač 11. "Football friends"-a. Po prvi put, učešće na ovom prestižnom turniru koji važi za jedan od najjačih u regionu kada je u pitanju kategorija kadeta, uzeli su beogradski Partizan i rumunska Steaua, a pored njih tu su još Željezničar, Rijeka, Maribor, podgorička Budućnost, te jedini učesnici svih 12 turnira - Crvena Zvezda i domaćin Sutjeska.

Trener Budućnosti, Vojislav Pejović, koja je i dvostruki osvajač "Football friends"-a kažu da su prezadovoljni kvalitetom turnira, ali i dočekom u Foči i dodao:

- I da nas nisu pozvali, mi bismo došli, jer se ovdje osjećamo kao kod kuće. Poruka iz Podgorice je - neka na kraju pobijedi najbolji!

Fadil Žerić, trener sarajevskog Željezničara kaže da je u Foči već treću godinu za redom i nada se da će i u budućnosti učestvovati na ovom turniru.

- Uvijek dolazim sa velikom radošću i zadovoljstvom, jer pored kvalitetnih utakmica i van terena imamo izuzetno bogat sadržaj. Stičemo nova prijateljstva, momci se druže i to je jedna od najljepših stvari u sportu.

Beogradski Partizan, koji će se po prvi put takmičiti na "Football frineds"- predvodiće Nebojša Nešković, koji se nada da će od sada "crno-beli" svake godine dolaziti u Foču.

- Rezultat je ovdje najmanje bitan. Važno je da sklapamo prijateljstva, da se momci fino druže i van terena. Ovo je skup najboljih mladih ekipa iz bivše Jugoslavije.

Predstavnik rumunske Steaue, fiziotarapeut Alberto Sardu oduševljen je ovim dijelom Bosne i Hercegovine u kojem se njegova ekipa nalazi po prvi put.

- Ja se nadam dobrim utakmicama i očekujem da sve pobijedimo. Šalu na stranu, vjerujem da će biti dosta dobrog fudbala i da će gledaoci uživati u dobroj igri.

Nakon press konferencije održano je i poludirigovano žrijebanje čime su dobijeni četvrtfinalni parovi. Najzanimljiviji je svakako okršaj nekadašnjih osvajača Lige Prvaka u seniorskoj konkurenciji - Crvene Zvezde i Steaue, dok će u ostalim mečevima snage odmjeriti Partizan i Budućnost, domaćin Sutjeska i Rijeka, te Željezničar i Maribor.

Prva utakmica između Partizan i Budućnosti na programu je od 16,00 časova, dok će današnji takmičarski dan zatvoriti Željezničar i Maribor koji će svoj meč odigrati od 20,45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi