Đurić: Sedam golova za samo 326 minuta

Nastupi u državnom dresu

Đurić: Sedam golova za samo 326 minuta

Dž. Mrakić

Milan Đurić bio je glavni junak jučerašnjeg susreta kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo između selekcija Bosne i Hercegovine i Velsa. 

Napadač talijanskog drugoligaša Cesene u igru je ušao u 61. minuti umjesto Edina Višće, samo 10 minuta kasnije prvijencem u državnom dresu donio je vodstvo našoj reprezentaciji, a u 90. minuti asistirao je Vedadu Ibiševiću za 2:0 i veliku pobjedu naše selekcije.

Korpulentni Đurić sa 25 godina ima tek jednu sezonu u elitnom rangu takmičenja Italije, u klupskim nastupima i nije nešto golgeterski raspoložen, međutim u državnom dresu to je već druga priča.

U sezoni 2011/2012 za Crotone, člana Serie B, zabio je samo dva gola u 29 ligaških nastupa, a zatim je u mladoj reprezentaciji protiv Bjelorusije i San Marina za samo 66 minuta postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Protiv mlade selekcije Njemačke (4:4) iste godine za samo 27 minuta postigao je jedan od rijetkih hat-trickova glavom u modernom nogometu, a tada je, vjerovali ili ne, nosio dres talijanskog trećeligaša (!) – Cremonesea. Također, u ovom meču upisao je i asistenciju, a tri dana prije toga u pobjedi 4:0 protiv Grčke postigao je jedan gol.

Kada uzmemo u obzir sve Đurićeve nastupe u državnom dresu, dolazimo do podatka da je igrač Cesene u sedam nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao sedam golova i upisao tri asistencije!

U reprezentaciji je dosad odigrao 326 minuta, što znači da u prosjeku svakih 46.57 minuta matira protivničke golmane.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čovjek možda nema impresivnu klupsku karijeru, međutim za ono što radi u državnom dresu svakako mu treba odati počast.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti