Velež kao u stare dane, hat-trick Jankovića za 45 minuta

Mostarci razbili Vitez u Zenici

Velež kao u stare dane, hat-trick Jankovića za 45 minuta

E. Škorić, foto: Mahir Sarajlić

U premijeri 27. kola BHT Premijer lige BiH Velež je danas gostovao u Zenici kod Viteza i ostvario visoku pobjedu.

Nije Velež ekipa koja protivniku utrpa dosta pogodaka, no danas su Rođeni zaista odigrali fantastičnu utakmicu. Očekivala se otvorena utakmica na Kamberovića Polju jer je Vitez osigurao opstanak, a Velež bez ikakvog pritiska dočekuje preostale mečeve.

Na samom otvaranju današnjeg susreta Rođeni su poveli. Nakon ubačaja iz prekida, Janković glavom loptu šalje u mrežu Živkovića. Isti je igrač do kraja prvog dijela riješio pitanje pobjednika.

Smriko prijeti gostima u 11. minuti udarcem glavom, no neprecizan je. Precizan je, pak, Janković po drugi put, u 18. minuti. Pucao je Janković s 20-ak metara, lopta zakačila Brekala, promijenila smijer i završila u mrežu Vitežana.

Veliku šansu domaćin nije iskoristio u 21. minuti. Kapetan je uposlio Smriku, koji puca sa sedam metara iskosa s desne strane, Oštraković ne da lopti u mrežu. Brankovićev udarac u 30. minuti zaustavlja Oštraković. Imamović nakon ubačaja Mišića iz kornera u 34. minuti glavom puca preko gola. Na drugoj strani, dvije minute poslije, Hebibovićev udarac brani Živković.

U završnici prvog dijela novi pogodak Jankovića. Nakon sjajne soloakcije, Janković efektnim udarcem matira nemoćnog Živkovića za konačnih 3:0 u prvom dijelu. 

Hebibović u 56. minuti upošljava Okića, koji postiže lijep gol za 4:0. Smanjio je Vitez preko Imamovića, koji je u 64. minuti zakucao loptu u mrežu Oštrakovića poslije ubačaja Jurčevića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I kada se činilo da smo "vidjeli sve", u posljednjih 15-ak minuta još jedan pogodak i crveni karton. Hajdarović u 77. minuti centrira u peterac, Hebibović pogađa za konačnih 5:1. U 81. minuti Kapetan je kod domaćih dobio drugi žuti, pa je Vitez kraj dočekao s desetoricom.

Velež se učvrstio na petom mjestu s 45 bodova, dok Vitez ostaje devetoplasirani sa 32 boda. Za Mostarce je ovo bio 12. trijumf, Vitežanima 13. poraz u sezoni, drugi vezani. Velež je u seriji od tri pobjede.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.