Velež u nadoknadi ostao bez pobjede protiv Zrinjskog

Remi u Vrapčićima

Velež u nadoknadi ostao bez pobjede protiv Zrinjskog

M. Šljivak

Fudbaleri Veleža i Zrinjskog remizirali su (1:1) u velikom mostarskom derbiju.

Derbi meč 24. kola Premijer lige BiH nije donio lijep fudbal, ali su ipak viđena dva pogotka.

Nakon dosta grubog otvaranja meča u kojem je viđeno nekoliko žestokih startova, da bi Velež iz prve prilike stigao do vodstva. Blagojević je ubacio iz kornera, a u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Ibrahim Škahić za prednost Rođenih od 1:0, nakon 20 minuta igre.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Zrinjski ima u 26. minuti. Nakon slobodnjaka, Vučina Šćepanović dobro skače, ali Adnan Bobić fantastično brani.

Do kraja prvog dijela nekoliko opasnih napada na obje strane, ali bez promjene rezultata.

Nastavak meča također donosi nekoliko prilika na obje strane. Hebibović je nakon ulaska u igru uspio da stvori jako dobru šansu, ali je Dujković sjajno odbranio.

Zrinjski veliku priliku propušta u 69. minuti. Pero Stojkić se našao sam pred golom Veleža, a Bobić fantastično reaguje i spašava svoj gol.

Do kraja meča Zrinjski je imao terensku inicijativu. Napadi i bolja igra su im se isplatili u nadoknadi vremena, kada je Ivan Crnov pogodio za konačan rezultat susreta od 1:1.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Velež - Zrinjski 1:1 (Škahić 20' / Crnov 90+3')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti