Višća: Lijepo mi je u Istanbulu, ne razmišljam o transferu

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Višća: Lijepo mi je u Istanbulu, ne razmišljam o transferu

Edin Višća, bh. reprezentativac koji nosi dres Basaksehira, u posljednje vrijeme igra na visokom nivou u turskom šampionatu.  

Ovaj 25-godišnji brzonogi fudbaler u listu strijelaca upisao se i u proteklom kolu u pobjedi nad Rizersporom (3:1), a njegovi odlični ovosezonski nastupi mogli bi rezultirati transferom već u nadolazećem prijelaznom roku. 

"U proteklom periodu spominjali su se brojni klubovi, ali ne razmišljam mnogo o tome. Ukoliko dođe nešto konkretno dobro ću razmisliti i donijeti odluku. Meni je lijepo i u Istanbulu, igram redovno, klub ostvaruje dobre rezultate i nema smisla da budem opterećen prelaskom u neki drugi klub", kazao je Edin Višća na početku razgovora za SportSport.ba.

Višća u dosad odigranih 27. kola postigao šest golova i upisao tri asistencije. Kako kaže, svojim partijama je zadovoljan.

"Odigrao sam sve utakmice od samog početka sezone, tako da imam razloga za zadovoljstvo. Najbitije je što me zdravlje sluša, a i Basaksehir se na tabeli nalazi na četvrtom mjestu ispod velikana kao što su Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaray. To je još jedan dokaz da mogu biti zadovoljan."

Ambicije tima iz Istanbula svode se na plasman u Evropu. 

"Ove sezone igramo zaista odlično i moramo nastaviti ovako do kraja prvenstva. Ostalo je još sedam kola, tako da se nadam da ćemo zadržati četvrtu poziciju koja nam garantuje izlazak na evropsku scenu."

Bivši fudbaler Željezničara na kraju razgovora osvrnuo se na bh. reprezentaciju i nastavak borbe za plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Mislim da svi zajedno moramo napraviti dobru atmosferu pred utakmicu sa Izraelom. To će biti od velike važnosti, jer bi eventualna pobjeda značila veliki korak u borbi za plasman. Što se tiče mene, ja sam sretan i zahvalan selektoru Baždareviću što računa na moje usluge", riječi su Višće na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.