Vitez na Zrinjski bez Muminovića i Livančića

Vitežani oslabljeni protiv lidera

Vitez na Zrinjski bez Muminovića i Livančića

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza sa teškog gostovanja u Bijeljini vratili su se s jednim bodom. Izabranici Slavena Muse ponovo su pokazali da su prava ekipa za gostujuće terene, budući da su od ukupno 20 bodova u gostima osvojili čak 14 što ih svrstava među najbolje gostujuće ekipe.

Posljednje kolo prvog dijela prvenstva donosi duel Viteza na domaćem terenu protiv lidera i aktuelnog prvaka Zrinjskog iz Mostara. Biće to poslastica za sve ljubitelje nogometa u Vitezu za kraj prvog dijela sezone.Gostovanje i osvojen bod u Bijeljini koštao je Vitez i dvojice igrača, budući da su po treći žuti karton dobili kapiten Toni Livančić i iskusni veznjak Milan Muminović.Vitez je u ovoj sezoni samo jednom pobijedio na domaćem terenu, bilo je to u 4.kolu kad je Metalleghe poražen rezultatom 1:0. Evidentno je da Vitežani imaju problema igrati na domaćem terenu, a hoće li se šta promijeniti nakon utakmice s Zrinjskim saznati ćemo narednog vikenda.

Iako su Vitežani imali cilj možda igrati i Ligu za prvaka, realnost je sasvim drugačija, ekipa s kojom trenutno raspolaže Slaven Musa evidentno je da će igrati Ligu za prvaka, ali da ne bi trebalo da bude problema oko opstanka, jer Vitez već sada ima veliku bodovnu prednost nad Olimpicom i Čelikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi