Vojvodić: Momcima skidam kapu, radili su pošteno i korektno

Trener GOŠK-a za SportSport.ba

Vojvodić: Momcima skidam kapu, radili su pošteno i korektno

Samir Mlaćo

Pod trenerskom palicom Darka Vojvodića, nogometaši GOŠK-a iz Gabele kolo prije kraja drugog dijela sezone osigurali su titulu prvaka Prve lige Federacije, te obezbijedili plasman u Premijer ligu BiH.

Iskusni stručnjak je na polusezoni preuzeo GOŠK, koji tada uopšte nije bio ozbiljan konkurent za prvo mjesto, ali su sjajne igre u drugom dijelu sezone u Gabelu donijele trofej prvaka.

"Kada pogledamo ovu polusezonu mi smo odigrali najkonstantnije. Imali smo težak raspored, a kada vidite naše partije u Visokom, Travniku, Gračanici, pa i danas u Orašju, onda je definitivno ova titula zaslužena", ističe Vojvodić za SportSport.ba.

Iskusni trenerski mag nije želio hvaliti sebe, sve čestitke je uputio svojim izabranicima, te još jednom pokazao svoju veličinu.

"Ovo je ogroman uspjeh. Momci su radili pošteno i korektno. Voljni momenat je bio strašan i ja im skidam kapu, te su oni bili presudni u borbi sa Bosnom i Slogom. Zahvaljujem im se još jednom, kao i kolegi Križanoviću, te Upravi kluba. Vjerovatno još i nismo svjesni uspjeha koji smo ostvarili", priča iskusni stručnjak.

Nije poznato da li će Vojvodić u BH Telecom Premijer ligi voditi tim iz Gabele.

"Ne znam da li ću ostati trener. Imamo još to jedno kolo, pa ćemo onda vidjeti. U svakom slučaju drago mi je da se GOŠK vratio u Premijer ligu", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Darko Vojvodić, šef stručnog štaba NK GOŠK iz Gabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo da je prije dvije godine Vojvodića sa GOŠK-om također bio na pragu ulaska u Premijer ligu, ali je tim iz Gabele tada u posljednjem kolu poražen od Mladosti Doboj Kakanj, te su Kakanjci na kraju slavili plasman u elitni rang bh. fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi