Vrančić: Obećavam veliku borbu u dresu BiH
Foto: EPA

Fudbaler Paderborna za SportSport.ba

Vrančić: Obećavam veliku borbu u dresu BiH

Mehmed Baždarević u narednim danima će objaviti spisak igrača na koje će računati u predstojećem kvalifikacionom susretu sa Izraelom, a poziv u bh. reprezentaciju po prvi put trebao je dobiti Mario Vrančić. 

Iako su bile velike šanse da će Vrančić do utakmice sa Izraelom steći pravo nastupa za naš nacionalni tim, vezni igrač njemačkog Paderborna zadobio je povredu u meču protiv Stuttgarta i tako ispao iz kombinacija za predstojeći susret. 

No, Mario je u razgovoru za SportSport.ba obećavao da će dati sve od sebe kada debituje za reprezentaciju BiH. 

"Bila bi velika stvar za mene kada bi što prije riješio potrebnu papirologiju i konačno ostvario svoju veliku želju. Znam da ljudi iz N/FSBiH čine sve da ubrzaju taj proces, tako da se ne brinem mnogo, kazao je Vrančić i potom dodao:

"Rano je još govoriti da li ću biti pojačanje za reprezentaciju ili ne. Ja ću se truditi da svojim igrama pokažem da nisam slučajno tu, a navijačima želim obećati da ću davati svoj maksimum na svakoj utakmici." 

Vrančić naglašava da naša reprezentacije ima odlične igrače i ne sumnja u plasman na Evropsko prvenstvo. 

"Realno imamo velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, no najbitnije je da prvo pobijedimo Izrael u Zenici. Svi smo svjesni da to nije lagan zadatak, ali moramo znati da imamo odlične igrače u timu, kao i selektora koji dobro radi svoj posao."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njegov Paderborn porazom od Stuttgarta (2:1) u posljednjem kolu Bundeslige oprostio se od nastupa u elitnom razredu njemačkog fudbala.

"Takav je život, moramo sada razmišljati o budućnosti. Žao mi je mnogo i u ovom trenutku još uvijek ne razmišljam o promjeni sredine. Imam još godinu dana ugovora, a stvari oko eventualnog transfera prepuštam ljudima koji se brinu o mojoj karijeri", riječi su Vrančića na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.