Vranješ: Nakon dva poraza nametnut nam je imperativ pobjede

Borac protiv Viteza u nedjelju

Vranješ: Nakon dva poraza nametnut nam je imperativ pobjede

E. Škorić

Poslije dvije pobjede, ekipa Borca doživjela je dva poraza u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Stoga Banjalučani žele u nedjelju da ostvare pobjedu protiv posljednjeplasiranog Viteza, koji uz Krupu još nije ostvario pobjedu.

"Liga je izjednačena i svako svakoga može da pobijedi. Govorilo se da je Čelik slab, pa je ubjedljivo savladao Radnik, da je GOŠK loš pa su uspjeli da pobijede dva favorita (Sarajevo i Široki Brijeg, op.a.), tako da nas ne očekuje lak posao. Vitez je upisao tri poraza u prva četiri kola, ali nijedna ekipa u te tri utakmice nije mogla da im postigne više od jednog gola. Međutim, nama je nakon dva poraza u protekla dva kola nametnut imperativ pobjede i smatram da imamo dovoljno znanja i kvaliteta da osvojimo sva tri boda i vratimo se na pobjednički kolosijek", rekao je Vranješ na današnjoj konferenciji, navodeći da u kombinaciji za utakmicu nije samo štoper Branko Ojdanić zbog crvenog kartona iz duela sa Mladosti.

Fudbaleri Borca, nakon pobjeda nad Čelikom (2:0) i GOŠK-om (0:1) u prva dva premijerligaška kola, upisali su poraze u okršajima sa ekipama Mladosti iz Doboja kod Kaknja (0:1) i Željezničara (2:1). Priliku da se vrate na pobjednički put imaće u nedjelju, kada u Banjaluku stiže posljednjeplasirani Vitez, koji u prva četiri kola, uz Krupu, nije osjetio slast pobjede.

Šef stručnog štaba Velikana iz Platonove Željko Vranješ ne osvrće se na plasman pulena Ivice Bonića na premijerligaškoj tabeli i poziva na oprez.

"Liga je izjednačena i svako svakoga može da pobijedi. Govorilo se da je Čelik slab, pa je ubjedljivo savladao Radnik, da je GOŠK loš pa su uspjeli da pobijede dva favorita (Sarajevo i Široki Brijeg, op.a.), tako da nas ne očekuje lak posao. Vitez je upisao tri poraza u prva četiri kola, ali nijedna ekipa u te tri utakmice nije mogla da im postigne više od jednog gola. Međutim, nama je nakon dva poraza u protekla dva kola nametnut imperativ pobjede i smatram da imamo dovoljno znanja i kvaliteta da osvojimo sva tri boda i vratimo se na pobjednički kolosijek – rekao je Vranješ na današnjoj konferenciji, navodeći da u kombinaciji za utakmicu nije samo štoper Branko Ojdanić zbog crvenog kartona iz duela sa Mladosti.

Ivica Guberac, jedno od pojačanja crveno-plavih u ljetnom prelaznom roku, obećao je maksimalno zalaganje.

"Poslije dva poraza u derbijima, očekujem da se pobjedom nad Vitezom vratimo na pravi put. Mogu da garantujem u svoje, ali i ime saigrača, da ćemo pružiti maksimum u nastojanju da stignemo do treće ovosezonske pobjede".

U napadu se mnogo očekuje od Uroša Mirkovića, strijelca iz meča sa Čelikom i asistenta za gol u Gabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Smatram da nismo u krizi igara već rezultata. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, uprkos porazima u duelima sa Mladosti i Željezničarom, te vjerujem da uz borbenost, želju i zalaganje, uz respekt prema ekipi Viteza, pobjeda neće izostati", istakao je Mirković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi