Željini juniori love plasman u 2. kolo Lige prvaka

Revanš protiv Ludogoreca

Željini juniori love plasman u 2. kolo Lige prvaka

Juniori Željezničara će danas na Grbavici ugostiti Ludogorec u okviru revanš utakmice 2. kola juniorske Lige prvaka.

Plavi su u prvom meču u Bugarskoj bili na korak do pobjede, ali je Ludogorec u finišu izjednačio i utakmica je završena rezultatom 1:1. Strijelac jedinog gola za Željezničar u tom duelu bio je Ajdin Mujagić u 63. minuti.

Ipak, gol u gostima i pozitivan rezultat iz prvog meča daju Želji dobre i realne šanse da se plasira u naredni krug, što su na Grbavici okarakterisali kao historijski uspjeh.

"Ludogorec je kvalitetna ekipa i mislim da su dobili više informacija o nama. Očekujem tešku utakmicu i nadam se da će doći što više navijača, jer pobjeda je zaista potrebna za iskorak bh. omladinskog fudbala. Želimo ispisati historiju, jer do sada nijedna bh. ekipa nije prošla svog prvog protivnika", rekao je Omer Joldić, trener juniora Željezničara.

S obzirom na važnost utakmice, ekipa Željezničara će biti pojačana Anelom Šabanadžovićem, koji je ove sezone redovan u prvoj postavi seniorskog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Utakmica Željezničara i Ludogoreca igra se s početkom u 18 sati. Ukoliko prođu dalje, juniori Plavih će u narednom kolu najvjerovatnije igrati sa zagrebačkom Lokomotivom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi