Željo se vratio pobjedama, Zrinjski i Široki rutinski

Za nama je peto kolo Premijer lige BiH

Željo se vratio pobjedama, Zrinjski i Široki rutinski

Peto kolo Premijer lige BiH igrano jučer nije ponudili velika iznenađenja. Vodeći klubovi ostvarili su očekivane trijumfe, s izuzetkom Sarajeva koje će svoj meč protiv Drine igrati naknadno. 

U derbiju kola Čelik i Velež su remizirali na gotovo praznom Bilinom polju. Domaći igrači imali su imperativ pobjede i vodstvo, ali su Rođeni na kraju došli do zasluženog boda, makar trener Jusufbegović nakon utakmice nije bio zadovoljan rezultatom, pa ni igrom.

U drugom derbiju Olimpic je porazio Borac i nastavio tako seriju pozitivnih rezultata započetu još u drugom kolu. Borac je nastavio igrati po sistemu toplo – hladno. Vrijedi istaći da su gosti u posljednjih deset minuta primili tri pogotka, odnosno da su do 78. minuta u džepu imali jedan bod.

Drugi trijumf sezone ostvario je Željezničar kao gost u Bijeljini i tako tim Radnika prikovao za samo dno, dok su rutinske pobjede kao domaćini ostvarili i Zrinjski nad Vitezom odnosno Široki Brijeg nad Zvijezdom.

Imperativ pobjede i veliki pritisak nisu se negativno odrazili na Travnik koji je na Piroti minimalnim rezultatom porazio Mladost iz Velike Obarske. Slavija je nakon Viteza upisala novi trijumf, ovog puta kao domaćin nad Slobodom koja je poražena treći put u nizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.