Zenica slavi, Čelik ostao u Premijer ligi

Bod na Pecari

Zenica slavi, Čelik ostao u Premijer ligi

E. Škorić

Čelik je remizirao na Pecari sa Širokim Brijegom (1:1) i Zeničani su ostali u Premijer ligi BiH.

U posljednjem kolu Lige za opstanak Čelik je strepio za opstanak i u nekim scenarijima mogao je ispasti iz lige. Naprimjer, poraz na Pecari i pobjede Viteza i Metalleghea bi Zeničane gurnuo u Prvu ligu FBiH, ali se na kraju sve dobro završilo po crveno-crne.

A nije dobro počelo po goste na Pecari, pošto je Široki Brijeg poveo već u šestoj minuti. Stipe Marković je centrirao s lijeve strane, a Enis Sadiković nespretno loptu šalje u vlastitu mrežu.

U 11. minuti Zeničani su mogli do izjednačenja, ali Karićeva povratna lopta nakon dobrog prodora nije došla do nekog njegovog saigrača. Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0, bez šansi.

I u nastavku se nije imalo šta zabilježiti na Pecari. Širokobriježani su mirno igrali, Čelik pokušavao da izjednači, ali pravih šansi skoro da nije bilo. Tek je Salčinović u 52. minuti na ubačaj Karića prizemno pucao, no nije bilo ni jačine, a ni preciznosti u njegovom udarcu i Bilobrk je to lako pokupio.

Čelik je izjednačio u 69. minuti. Sadiković je ubacio s desne strane, a Karić u padu zatresao mrežu Bilobrka za 1:1 i za slavlje Zeničana. Još im ostaje da riješe pitanje licence i da i naredne sezone igraju u društvu najboljih bh. klubova, gdje su odavno prisutni.

Široki - Čelik 1:1 (Sadiković 6' - autogol/ Karić 69)

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Zlomislić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Saličnović, Brković, Jusić, Sadiković, Pezer, Hećo, Popović.


Širorki - Čelik 1:0 by goloviliga
Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi