Ženska bh. reprezentacija poražena od Srbije

Poraz naših igračica na domaćem terenu

Ženska bh. reprezentacija poražena od Srbije

D. Kurbegović

U okviru posljednje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za žene 2017. godine koje će se održati u Holandiji, selekcija Bosne i Hercegovine u Trening centru u Zenici pred oko 500 gledalaca dočekala je reprezentaciju Srbije.

U prvoj utakmici igranoj u Srbiji, izabranice Samire Hurem bile su bolje minimalnim rezultatom 1:0, ali danas su se izabranice trenera Gorana Sretenovića osvetile za taj poraz, te su pobjedom 2:4 zaključile ove kvalifikacije.

U prvom poluvremenu izabranice Samire Hurem imale su više od igre i zrelije šanse, tako je već u 4.minuti, slobodan udarac sa 20-tak metara sjajno je izvela Amela Kršo, ali je Milica Kostić sjajno odbranila i spasila gol Srbije.Prvu šansu gošće su imale u 9.minuti kada je šutirala Čubrilo, ali je Hodžić paradom izbila loptu u korner.Srbijanke su povele minutu poslije u 10.minuti korner je izvela Čubrilo, a Slović glavom pogađa za 0:1. Naše igračice su nakon šoka zbog primljenog gola u 25.minuti ponovo zaprijetila gostujućoj selekciji. Naša ponajbolja igračica Milena Nikolić oduzela je loptu na tridesetak metara, odigrala dupli pas sa Kršo, ali njezin udarac sa 15-tak metara odlazi malo pored gola.

U 34. minuti ponovo su zaprijetile domaće nogometašice, Hodžić je petom ostavila za Alisu Spahić, koja sa 18 metara šutira malo pored gola.Šest minuta kasnije reprezentativke Bosne i Hercegovine su poravnale rezultat, sjajnu akciju su odigrale Medić i Nikolić, nakon duplog pasa, lopta dolazi do debitantice u našoj selekciji Merjem Medić, koja prizemnim udarcem sa 7 metara matira Milicu Kostić za izjednačenje. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu otvorena igra obe selekcije, već u 48.minuti Srbija ponovo dolazi u vodstvo 1:2. Na dubinsku loptu Mijatović odlično reaguje Tenkov, te postiže svoj prvi gol na utakmici.Nakon vodstva Srbije, domaće nogometašice su bile u potpunom šoku, što su gošće još jednom iskoristile u 54.minuti. Jelena Čubrilo sjajno je pogodila sa 20-tak metara gornji lijevi ugao za 1:3 za Srbiju. Nakon toga domaće nogometašice su krenule silovito prema naprijed, tako da su stvorile dvije izgledne šanse preko Nikolić i Ahmić, ali Milica Kostić je danas bila odlična na golu Srbije.

U jeku mnogih napada naše selekcije, gošće su nekoliko puta istrčale opasne kontranapade, tako da su u 70.minuti stavile tačku na današnju utakmicu. Radojičić je sjajno prošla po desnoj strani uposlila Mirelu Tenkov, koja postiže svoj drugi a za Srbiju četvrti gol na današnjoj utakmici za 1:4 za gošće. Do kraja utakmice izabranice Samire Hurem ublažile su poraz golom u 85.minuti sa najstrožije kazne, strijelalc je bila Milena Nikolić. Do kraja utakmice nije bilo više prilika, tako da su gošće ubilježile pobjedu  rezultatom 2:4 u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

BIH: Hodžić, Radeljić, Am.Spahić, Hasanbegović, Aleksić, Hadžić, Nikolić, Al.Spahić, Kapetanović (Ahmić), Kršo i Medić (Piskić). Selektorica: Samira Hurem.

SRBIJA: Kostić, Oršoja (Bradić), Krstić, Slović, Damjanović, Čubrilo, Ilić, Radojičić, Mijatović, Smiljković i Tenkov (Vuković). Selektor Goran Sretenović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti