Zmajevi nisu briljirali tokom vikenda

Učinak reprezentativaca Bosne i Hercegovine

Zmajevi nisu briljirali tokom vikenda

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sa posljednjeg spiska selektora Safeta Sušića teško da se mogu pohvaliti posebnim učinkom tokom proteklog vikenda.

Stoke City našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića imao je dva puta vodstvo na gostovanju kod QPR-a, ali je susret na kraju okončan remijem 2:2. Kod izjednačujućeg gola QPR-a za 1:1 Begović je “zakormilario” u prazno, ali ni intervencija kompletne odbrane nije bila ništa bolja, dok kod drugog gola Sušićeva “jedinica” nije imala šanse. Kranjčar je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca u 88. minuti. Za popularne Lončare ovo je bio drugi ovosezonski remi, a nakon pet odigranih kola Premier lige nalaze se na 13. poziciji.

U derbiju 5. kola engleskog Premiershipa Manchester City i Chelsea su na Etihadu podijelili bodove, nakon što je meč završen rezultatom 1:1. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko igrao je do 70. minute. Muhamed Bešić je domaći poraz svog Evertona od Crystal Palacea gledao sa klupe za rezervne igrače. 

Manjak bundesligaških minuta

Izet Hajrović jedan je od rijetkih bh. reprezentativaca koji je upisao minutažu u 4. kolu njemačke Bundeslige. Fudbaler Werdera utakmicu na gostovanju kod Augsburga počeo je na klupi, ali je priliku za igru dobio u 58. minuti kod rezultata 2:2. Do kraja je tim i Bremena primio još dva gola upisavši tako svoj prvi ovosezonski poraz, nakon tri uvodna remija.

U duelu koji je trebao biti bh. derbi u 4. kolu Bundeslige nije nastupio nijedan Zmaj. Stuttgart je ponovo razočarao svoje navijače, a novi domaći poraz Švaba nanio je Hoffenheim. Niti je Vedada Ibiševića bilo u sastavu domaćih, niti je Sejada Salihovića i Ermina Bičakčića bilo u rosteru TSG-a. Gosti iz Sinsheima su slavili sa 2:0, i nalaze se u samom vrhu tabele sa osam bodova na svom kontu, baš kao i vodeći Paderborn. S druge strane Stuttgart je posljednji sa svega jednim bodom.

Freiburg je na domaćem terenu remizirao sa Herthom, odigravši 2:2. Desni bek reprezentacije BiH Mensur Mujdža u igru je ušao u 46. minuti utakmice. Domaći su sve do šeste minute sudijske nadokande imali tri boda, ali je gol Ronnyja u 6. minuti Freiburgu uskratio prvu ovosezonsku pobjedu.

Težak poraz, najviše zahvaljujući isključenju Donatija u sedmoj minuti susreta doživio je Bayer Leverkusen na gostovanju kod Wolfsburga. Povratnik u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, odigrao je svih 90 minuta. Domaćin je slavio rezultatom 4:1. 

Miralem Pjanić je igrao posljednjih 20-ak minuta u domaćem trijumfu Rome od 2:0 nad Cagliarijem. Veznjak našeg nacionalnog tima na travnjaku Olimpica je u 68. minuti zamijenio Destra. Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta u porazu Lazija od 1:0 na gostovanju kod Genoe.

Deportivo Harisa Medunjanina je doživio težak domaći poraz od Reala. Kraljevi su na Riazoru slavili s previsokih 8:2, a Medunjanin je bio strijelac prvog gola za svoj tim. Popularni Medo odigrao je cijeli meč, a gol je postigao sa bijele tačke.

Sanjin Prcić je visok gostujući poraz (3:0) svog Rennesa kod Marseillea odgledao sa klupe za rezervne igrale. 

Kuban Krasnodar Tonija Šunjića nastavio je sa sjajnim igrama u ruskom šampionatu. U 8. kolu ruske Premier Kuban je na domaćem terenu sa 2:1 savladao Rubin Kazan. Bh. defanzivac je u petom ovosezonskom trijumfu svog kluba odigrao svih 90 minuta, a u sudijskoj nadoknadi zaradio je žuti karton. Kuban je trenutno trećeplasirani tim prvenstva Rusije, a uz vodeći Zenit je jedini tim bez poraza.

Sturm Graz našeg Anela Hadžića upisao je trijumf na gostovanju kod Rieda rezultatom 1:0. Reprezentativac Bosne i Hercegovine izmijenjen je u 83. minuti susreta. 

Splitski Hajduk nastavio je sa serijom loših rezultata. Ekipa Igora Tudora ovog vikenda je u Parku mladeži odigrala mršavih 1:1 sa gradskim rivalom Splitom. Od prve minute za Hajduk su igrali Avdija Vršajević i Tino Sušić. Vršajević se uklopio u lošu sliku Hajdukovih bokova, dok je Sušić uz Maglicu, Mezgu i Nižića bio najbolji fudbaler Bilih na terenu. Igru je napustio u 81. minuti susreta. 

Ratko Dujković je poražen sa svojim Zrinjskim na Gradskom stadionu u Banja Luci, golman Plemića nije imao mnogo posla. Kod gola Subića nije ništa mogao. Gojko Cimirot je odigrao svih 90 minuta za Sarajevo u trijumfu ekipe sa Koševa protiv Olimpica rezultatom 4:2, dok je Goran Zakarić upisao trijumf sa liderom prvenstva Širokim na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske. 

Ognjen Vranješ je konačno pronašao klub. U narednih godinu dana bh. defanzivac igrati će u dresu češkog Pribrama. 

Edin Višća će utakmicu 3. kola turske Super lige odigrati tek večeras, a u goste Istanbul Basaksehiru stiže Vahid Halilhodžić sa svojim Trabzonsporom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.