Zrinjski neporažen na Koševu

Kup BiH - osmina finala

Zrinjski neporažen na Koševu

A. Beganović

U okviru prve utakmice osmine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine, Sarajevo i Zrinjski su remizirali 1:1 na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Plemići su u 57. minuti došli u prednost golom Vlade Zadre, koju su držali sve do deset minuta prije kraja, kada je mladi igrač iz juniorskog tima Sarajeva Čampara uspio izjednačiti.

Prvo poluvrijeme proteklo je u veoma nezanimljivoj igri, ali pravih prilika na obje strane nije bilo, pa se na odmor otišlo bez golova, 0:0.

Zrinjski je poveo u 57. minuti preko perspektivnog Vlade Zadre. Nakon primljenog gola, domaći su fudbaleri krenuli mnogo ofanzivnije ka golu Mostaraca.

Međutim, Škoro i Muminović su propustili priliku da poravnaju rezultat, ali to nije propustio mladi Čampara, kojeg je trener bordo tima Mehmed Janjoš prekomandovao iz juniorskog pogona za ovu utakmicu. Čampara je donio remi timu sa Koševa u 80. minuti.

Zrinjski je u Sarajevo došao po remi i aktuelni prvak je u toj namjeri i uspio, a bordo sastavu predstoji teška zadaća da Pod Bijelim brijegom pokuša napraviti iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.