Pred meč Kupa BiH u Mostaru

Zrinjski pred derbi: Želimo izbaciti Sarajevo iz Kupa!

M. Šljivak

Zrinjski će sutra u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti akutelnog prvaka Sarajevo.

Trener Plemića Vinko Marininović vjeruje u pozitivan rezultat i pobjedu nad bordo timom.

"Igramo u 1/16 finala kupa i vjerovatno će se razlikovati, jer je to jedna utakmica u kojoj se odlučuje prolaznik u narednu rundu kupa. Igramo sa Sarajeveom koje je poslije smijene trener podigao formu. Pobijedili su dvije utakmice uz gol razliku 5:0. Nas očekuje jedna teška utakmica, no nama je želja da odigramo dobro i da se plasiramo u narednu rundu. Naravno, neće biti lako nimalo. Znamo da je Sarajevo izuzetno dobra ekipa i mi ćemo dati sve od sebe i nadamo se prolasku", istakao je Marinović, koji je ima problema sa sastavljanjem ekipe.

"Imamo nekih malih problema, možda nešto izmijenimo u sastavu. Što se tiče Filipovića, on se priključio prije dva - tri dana u proces, bio je bolestan. Ima i Stojanović nekih malih problema", rekao je on.

Posebno je trener Plemića pohvalio bordo tim.

"Meni je ovo 600. utakmica koju vodim kao trener. Sarajevo je kvalitetan tim u fazi napada, imaju mnogo kvalitetnih igrača. Malo su promijenili sistem igre i neke igrače. Jaki su iza napadača i ne treba im dozvoliti da se tu razigraju i to ćemo pokušati učiniti sutra."

U odnosu na meč s Borcem, gdje je Zrinjski doživio prvi poraz, biće izmjena u ekipi.

"Nešto ćemo promijeniti, ali mi imamo i širi izbor igrača i to možemo učiniti bez nekih velikih problema. Ovo je jako teška sedmica. Igrali smo sa Borcem, igramo sa Sarajevom i dolazi nam Radnik. Ono što znamo je da imamo širi izbor igrača i nadam se da će oni kvalitetno odgovoriti", kaže Marinović.

Njegov tim je spreman i za penale.

 "Nismo o tome razmišljali, s obzirom da penali dođu kao nekakva lutrija. Ako imate spremne igrače onda nema problema. Možda ćemo to popodne odraditi".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Fudbaler Zvonimir Blaić svjestan je protiv koga igra...

"Svjesni smo jačine Sarajeva i njihovih kvaliteta, no oni dolaze na naš teren, a mi smo svjesni naših kvaliteta", kratko je rekao Blaić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.