Zrnićeve odluke dovele do nereda u Gračanici

Pokazao 15 žutih i jedan crveni karton

Zrnićeve odluke dovele do nereda u Gračanici

E. Škorić

Derbi susret 23. kola Prve lige Federacije BiH odigran je u Gračanici, gdje su Bratstvo i Jedinstvo odigrali bez golova.

U derbiju nije bilo pogodaka, ali je sijevalo na sve strane. Kada kažemo sijevalo, ne mislimo na prilike, već na verbalne, pa i fizičke obračune i netrepljivost između igrača jednog i drugog kluba, ali i navijača, službenih osoba...

Sudija Danijel Zrnić iz Zenice imao je pune ruke posla. I baš su njegove sudijske odluke dovele do "rata" u samoj završnici. Domaćini smatraju da su pokradeni, da je Zrnić "ciljao" na to da Jedinstvo ostane neporaženo, dok iz Bihaća ističu da je sve bilo u redu i da je Zrnić sudio onako kako je trebao, makar je podijelio 15 žutih kartona.

Zrnić nije mogao da drži stvari pod kontrolom. Podijelio je domaćinu osam žutih i crveni karton, a gostima iz Bihaća sedam javnih opomena. U finišu utakmice krenuo je obračun igrača na terenu, ali i članova stručnog štaba, uprava... Gostujući navijači imali su obračun s policijom, ali na kraju se sve dobro završilo, pa su autobusom krenuli prema Bihaću.

Rezervnom igraču Bratstva Poturaliću stradala je noga i on je vozilima hitne pomoći prevezen u tuzlansku bolnicu. Informacije koje dolaze iz Gračanice ukazuju nam na jednu tipičnu prvoligšaku utakmicu s imperativom. Rezultat ide na ruku gostima, ali najvažnije da su svi živi i zdravi.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.