Zvijezdi bod u Ljubuškom, Radnički nemoćan u Bihaću

Trijumfi Podgrmeča i Rudara

Zvijezdi bod u Ljubuškom, Radnički nemoćan u Bihaću

E. Škorić

Nogometaši Sloge i Zvijezde sastali su se u 10. kolu Prve lige FBiH, a na kraju je rezultat glasio 2:2.

Sloga je u Ljubuškom ugostila Zvijezdu, a zbog obilnih padavina danas uslovi za igru nisu bili baš idelani. Štaviše, bili su daleko od idealnih.

Po jedna šansa na obje strane u prvih 20-ak minuta, a onda domaćin preko Pinjuha u 20. minuti stiže za prednosti. 

U nastakvu je Zvijezda uspjela da s dva pogotka (Zvonić i Islamagić) preokrene utakmicu, ali ne  i da ostvari prvu gostujuću pobjedu. 

Domaćin je stigao do 2:2, pogodio je opet Pinjuh u 74. minuti, imao šansi i da ostvari pobjedu, dok su gosti kraj dočekali s desetoricom (isključen rezervista Pirić). Nekako je ipak ovih 2:2 najrelaniji ishod utakmice.

Jedinstvo je u Bihaću pred oko 50 gledatelja savladao Radnički iz Lukavca s 2:0. Prvo je pogodio Šiljeg u 23. minuti, potom Sinanović u 42. minuti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar je golom Čehajića iz 13. minute došao do vodstva u Rodoču nad Braniteljom, da bi Džafić u 81. postavio konačan rezultat, dok je Podgrmeč, u meču koji je kasnio, savladao Bosnu iz Visokog s 1:0. Gol je postigao Medžedović u 12. minuti.

Prva liga FBiH, 10. kolo:
Branitelj - Rudar 0:2 (Čehajić 13, Džafić 81)
Jedinstvo - Radnički 2:0 (Šiljeg 23, Sinanović 42)
Podgrmeč - Bosna 1:0 (Medžedović 12)
Sloga - Zvijezda 2:2 (Pinjuh 20, 74/ Zvonić 49, Islamagić 67 )

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti