ABA liga naredne sezone sa 14 klubova

FMP i Olimpija u ABA ligi

ABA liga naredne sezone sa 14 klubova

U regionalnoj košarkaškoj ligi (ABA liga) naredne sezone nastupit će 14 klubova, odlučeno je na današnjoj sjedinici u Pržnu.

To znači da će FMP i Olimpija dobiti priliku da se naredne sezone takmiče u ovoj ligi. FMP je to zaslužio zbog četvrtog mjesta u prvenstvu Srbije, dok će Olimpija dobiti specijalnu pozivnicu koja se plaća.

"Analizirajući aktuelnu situaciju u Evropi i regionu, Skupština ABA lige je još jednom potvrdila izuzetno jak interes, želju i opredeljenje klubova da igraju regionalno takmičenje i da od tog puta neće odustati, bez obzira na sve moguće prepreke koje bi mogle da se pojave. U tom duhu, Skupština ABA lige j.t.d. je zaključila da će koristiti sva raspoloživa sredstava da zaštiti slobodu klubova da igraju u takmičenjima za koje smatraju da garantuju najbolje okruženje za njihov dalji razvoj i podizanje kvaliteta", navodi se u saopštenju.

Također, odlučeno je da ekipa koja završi na posljednjem mjestu neće imati priliku da u sezoni 2017./18 učestvuje u ABA ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi