Albijanić presudio Kaknju

Opet neizvjesna završnica u Mostaru

Albijanić presudio Kaknju

Sedmu pobjedu u ovoj sezoni košarkaši Zrinjskog ostvarili su na domaćem parketu poenima Draška Albijanića sekundu prije kraja. Ekipa Kakanja je uspjela u posljednjoj minuti dostići -6, poenima Milana Kessera i Luke Drezge, ali je Zrinjski nakon time outa slično kao u susretu sa Bosnom realizovao posljednji napad, ovaj put za pobjedu 83:81.

Zrinjski je u prvom dijelu stalno držao utakmicu pod kontrolom, ali su gosti posljednje tri i pol minute napravili 13:4, za +2 na poluvremenu. U nastavku je opet Zrinjski bio za korak ispred ali se gosti nisu predavali. U neizvjesnoj završnici Albijanić je promašio jedan šut, Zovko je promašio također jedan uz izgubljenu loptu na 16 sekundi prije kraja, ali je na kraju Zrinjski ipak slavio.

Kod Zrinjskog je Draško Albijanić ubacio 23 poena uz 5 skokova, ca Petrić bio je vrlo dobar (17 poena, 10 skokova), Daniel Zovko je dodao 15 poena uz sedam skokova, a Almir Hasandić je ubacio 13 koševa. U poraženoj ekipi Dinko Peljto i Luka Drezga su utakmicu zaključili sa po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.