"Bila sam svjesna da je došlo vrijeme za odlazak iz BiH"

Mlada bh. košarkašica Melisa Brčaninović

"Bila sam svjesna da je došlo vrijeme za odlazak iz BiH"

Powered by:
Mlada bh. košarkašica Melisa Brčaninović karijeru nastavlja van granica naše države. 

Doskorašnja igračica tuzlanskog Jedinstva je nakon Evropskog prvenstva za košarkašice do 20 godina u Portugala donijela odluku o nastavku karijere i potpisala trogodišnji ugovor sa ekipom Familije Schio. Ova 18-godišnja košarkašica je na EP u Portugalu bila najbolji strijelac prvenstva sa prosjekom od 23 poena po utakmici. 

"Već zadnjih nekoliko godina bila sam svjesna da je vrijeme za odlazak kako bih unaprijedila svoju košarkašku karijeru. Mnogo ponuda je pristizalo, međutim nisam htjela donositi nikakvu odluku prije Eurobasketa u Portugalu. Nakon što sam bila prvi strijelac prvenstva, stigla je, po mom mišljenju, najbolja ponuda do sada od euroligaša Familije Schio, sa kojim sam potpisala trogodišnji ugovor", rekla je Brčaninović za Nezavisne. 

Melisa je jedna od najboljih mladih igračica Evrope,kojoj se predviđa blistava karijera, ali će prvu sezonu u Italiji provesti u ekipi koja nastupa u drugom rangu takmičenja. 

"Prvu godinu sam posuđena ekipi VelcoFin Vicenza, koja igra Drugu ligu Italije. Vicenza je blizu Schija pa sam u stalnom kontaktu sa ljudima iz mog novog kluba, tako, kada budem u mogućnosti, odrađivaću treninge s ekipom Familije. Ekipa Vicenze je veoma mlada, sa nekoliko iskusnijih igračica i ambicije su da se uđe u elitni rang kad to bude moguće", navela je Brčaninović. 


Liga BiH za žene