Bosna Royal sigurna protiv Kaknja

Prva pobjeda Studenata

Bosna Royal sigurna protiv Kaknja

E. Škorić

Košarkaši Bosne Royal bili su sigurni protiv Kaknja u susretu drugog kola prvenstva BiH, pa su slavili sa 90:80.

Bosna je do prve pobjede došla dosta uvjerljivo, mada se Kakanj dobar dio meča dobro nosio sa domaćinom koji je imao ulogu favorita.

Gosti su nakon prve četvrtine vodili 26:20, ali Bosna do poluvremena stiže do preokreta, pa je na poluvremenu bilo 49:42.

U nastavku meča Bosna je uspješno održavala vodstvo, te više nije dopuštala gostima iz Kaknja da se vrate u meč.

Radukić je bio najefikasniji igrač Bosne sa 17 poena, 12 je ubacio Čurevac, a po 11 Knežević i Ikonić, dok je dvocifren bio i Sturanović sa 10 poena.

Na suprotnoj strani po 15 poena su ubacili Negovanović i Božović, dok je 13 dodao Dedić.

Bosna - Kakanj 90:80

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna: Pašajlić 9, Knežević 11, Branford 3, Đelmo 6, Sturanović 10, Alikadić, Rešidović 5, Ćurevac 12, Miković 6, Radukić 17, Durak, Ikonić 11.

Kakanj: Zahiragić 8, Negovanović 15, Pavlović 7, Palavra 5, Božović 15, Dedić 13, Talić, Mešinović, Muflizovi 3, Merdanović 4, Tepić 3, Buza 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi