Bosna Royal slavila na krilima raspoloženog Watsona

Liga 12

Bosna Royal slavila na krilima raspoloženog Watsona

E. Škorić

U srijedu navečer svoj susret 11. kola Lige 12 odigrali su Bosna Royal i Čelik, a domaći tim je slavio rezultatom 82:73.

Bosna Royal je uspjela da savlada favorite iz Zenice. Gosti su vodili 22:18 nakon prve dionice.

Do odmora je Bosna Royal uspjela da preokrene rezultat. Nakon 20 minuta igre, na semaforu je stajalo - 35:34. Odlučujuća je bila treća četvrtina, u kojoj je Bosna Royal slavila sa 20:12.

Uspjeli su domaći da do kraja zadrže vodstvo i ostvare važnu pobjedu, treću u sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sjajni Watson je za domaće ubacio 24 poena, a pratio ga je Rešidović sa 16 poena, dok je Mujić imao čak 13 skokova uz osam poena. Watson je pored 24 poena zabilježio i tri skoka, te šest asistencija.

U zeničkom sastavu je Ivan opačak imao učinak od 18 poena i sedam skokova, dok je Damjnaović ubacio 14 poena. Bosni Royal je ovo bio treći trijumf (3-11), a Zeničanima sedmi poraz (4-7).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.