Čampara i društvo se na najbolji način revanširali Sloveniji

Prijateljska utakmica

Čampara i društvo se na najbolji način revanširali Sloveniji

E. Škorić

Košarkaške U18 reprezentacije BiH i Slovenije odigrale su još jedan prijateljski meč.

U dvorani u Zreču naši mladi košarkaši deklasirali su domaću selekciju Slovenije sa 72:52, čime su se revanširali za jučerašnji poraz.

Sjajan procenat trojki je bio u korist naše selekcije i to je jedan od glavnih razloga što smo nadigrali ovaj put Slovence.

Predvodio nas je Sani Čampara sa 16 poena, dok je Amar Gegić ubacio 15 uz šest skokova i četiri asistencije, a Boško Bojović 13 uz sedam skokova.

Što se tiče slovenačke reprezentacije, Matic Vesel je sa 12 poena bio jedini dvocifren.

Slovenija - BiH 52:72

Slovenija: Dornik, Miklavčić, Škedelj 7, Kralj 9, Bratec 5, Šuša 2, Grdadolnik 4, Janežič 2, Jurček 5, Kunc 4, Šteblaj 2, Vesel 12.

BiH: Preljević, Talić 6, Soldo 6, Nikolić, Gegić 15, Bjelak, Avdić, Čampara 16, Bojović 13, Jahić, Antunović 7, Marić 2, Vučković 7, Pervan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi