Čelik Invest deklasirao u gostima Brčko

A1 liga za košarkašice, 3. kolo

Čelik Invest deklasirao u gostima Brčko

D. Kurbegović

Nedavno je počela i A1 liga za košarkašice, gdje je glavni kandidat za prvo mjesto ekipa Čelika, za koju nastupaju mlade košarkašice, koje nisu imale velike minutažu u seniorskoj ekipi KŽK Čelik, koja je nedavno osvojila Kup BiH.

U okviru trećeg kola A1 lige Bosne I Hercegovine, košarkašice Čelik LS Invest savladale su kao gošće ekipu Spars Brčko sa 116:23.

Domaće košarkašice su samo u prvom periodu pružile nešto bolji otpor pa je rezultat nakon prvih deset minuta glasio 10:27. Drugi i treći period Zeničanke su odigrale furiozno i riješile ova dva perioda rezultatom 3:26, odnosno 4:36. Posljednji period protekao je u skoro istom ritmu, te igračice Čelika ovaj dio rješavaju u svoju korist sa 6:27.

Nakon što je odgođena utakmica prvog kola protiv Tešnja, a utakmica drugog kola protiv Iskre nije odigrana, bila je ovo prva utakmica Čelika u okviru A1 lige i prva uvjerljiva pobjeda.

Najefikasnije u domaćem timu bile su Lević sa sedam, te Mihmić i Avdić s po četiri poena.

Kod Čelika sve igračice su se upisale u strijelce. Milica Zeljković postigla je 24, Anida Ćorović 22, Sara Heljić 21, Nedžla Kovačević 15, Adna Lončarević 12, Eni Nizamić 10, Amna Kahrić 8, Lamija Škaljo 4 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sljedeći susret u okviru A1 lige Čelik LS Invest igra u Travniku protiv istoimenog protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi