Cibona savladala Krku u Novom Mestu

Cibona slavila

Cibona savladala Krku u Novom Mestu

M. Šljivak

Košarkaši Cibone savladali su večeras na gostovanju u Novom Mestu ekipu Krke rezultatom 80:70, te su stigli do treće pobjede u sezoni.

Cibona je od samog početka dominirala u ovom susretu. Već nakon prvih  10 minuta igre stvorili su osam poena prednosti (23:15), ali je Krka do poluvremena uspjela da spusti prednost na minus šest (41:35).

Cibona je u nastavku kontrolisala utakmicu. Iako je Krka prijetila u trećoj dionici, nisu uspjeli da preuzmu vodstvo, a nakon 30 minuta igre bilo je plus sedam za tim iz Zagreba (58:51).

Bez većih problema je Cibona stigla do pobjede. Uspjeli su dodatno povećati prednost i na kraju su slavili treću pobjedu u sezoni.

Damir Markota je predvodio Cibonu sa 18 poena, dok je za Krku Chris Booker ubacio 117 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.