Ćikić: Odbrana je odradila svoje, velika pobjeda za nas

Trener SKK Student nakon pobjede

Ćikić: Odbrana je odradila svoje, velika pobjeda za nas

D. Vejo

Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Ćikić večeras je pokazala karakter protiv tima iz Višegrada Varde, a gdje su zabilježili novi trijumf u Prvoj muškoj ligi Republike Srpske.


"Na kraju jeste velika pobjeda. Pribojavali smo se ekipe Varde, koja ima tri igrača koji su za viši rang nego u kojem igraju, a to su Peković, Sudžum i Stanimirović. Potrudili smo se da zaustavimo baš njih trojicu. To smo uradili u tri četvrtine, jedino u prvoj četvrtini smo imali problema gdje je Sudžum dao osam poena, ali kada smo počeli da pomažemo od igrača s kojim smo to trenirali, zatvorili smo tu unutrašnju igru i otvorio se napad iz toga. Opet je odbrana odradila svoje, primili smo 58 poena od jedne ekipe koja je dosta napadački potentna", izjavio je za SportSport.ba trener SKK Student, Aleksandar Ćikić.

U redovima Banjalučana, večeras se našao i Peđa Lončar, igrač kojeg je povreda udaljila sa parketa na nekoliko mjeseci. Uprkos svemu, on je smogao snage da ubaci osam poena od čega dvije trojke, čime je nagovjestio povratak na velika vrata.

"Pored pobjede, smatram da smo napravili još jednu pozitivnu stvar, jer nam se Predrag Lončar koji je bio zaista bitan igrač u prošloj sezoni vratio. Polako na treninzima, ali i na utakmicama dobija situacije koje će ga uvesti u pozitivne minute, s kojima će dobiti samopouzdanje da se vrati nakon duge povrede. Mislim da je to uradio na pravi način. Cijela ekipa je izuzetno radosna što ga vidi na terenu", dodaje strateg Banjalučana.

Nakon velikog povratka, oglasio se i sam košarkaš, te rekao svoje viđenje večerašnjeg meča.

"Tek se vraćam, osjećam se živ opet. Bez košarke sam mrtav čovjek. Od prvog dana i trenutka kada sam pao, znao sam da me čeka dugačak put dok ponovo ne počnem igrati. Želja mi je bila da se vratim na teren i igram sa bratom, to je najveća motivacija bila. Ovo je bila bitna pobjeda za nas, smatram da se svaku utakmicu moramo boriti kao i ovu, kako bi obezbjedili play-off lige", zaključio je za SportSport.ba košarkaš Studenta, Peđa Lončar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi