Bh. košarkaši nakon pobjede na SP-u protiv Tajvana

Cvitanović i Alikadić: Vratili smo izgubljeno samopouzdanje

E. Čaušević

Naša kadetska selekcija deklasirala je danas Tajvan na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Nakon poraza od Australije u osmini finala naši momci su samo dan kasnije odigrali meč za doigravanje od devetog do 16. mjesta. Iako su svi bili mislima u sinoćnjoj utakmici danas su pokazali da su sjajni karakteri, te još bolji igrači.

Odličan meč odigrali su Adi Alikadić i Drago Cvitanović koji nakon utakmice nisu krili svoje zadovoljstvo što je naš tim upisao treću pobjedu na SP. Obojica su svjesna da nas protiv Dominikanske Republike sutra čeka dosta teži meč.

"Ova utakmica nam je jako odlično došla da vratimo naše samopouzdanje. Jučer smo imali jako težak poraz koji nam je teško pao, ali dižemo se kao momčad i ovaj meč nam je odličan bio. Očekivanja su da će to biti jedna jako teška utakmica. Opuštanja ne smije biti trebamo dati svoj maksimum i izborit se za pobjedu", rekao je Cvitanović.

"Zadovoljni smo nakon ove pobjede, jer je jučer bio jako težak psihički pad znamo svi šta se desilo. Zadovoljan sam svojom igrom i igrom ekipe, bili smo zajedno cijelu utakmicu i na kraju je rezultat sve pokazao. Igrali smo jednom protiv njih dobilli smo ih 25 razlike, potrudit ćemo se da ponovimo uspjeh, a ako budemo zajedno to će se i desiti", kazao je Alikadić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti