Danas okupljanje mladih košarkaša

U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine

Danas okupljanje mladih košarkaša

Mlada košarkaška (U20) reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas na Ilidži, gdje će započeti pripremni ciklus za predstojeće U20 evropsko prvenstvo za košarkaše od 14. do 24. jula u Sarajevu.

Selektor raprezentacije Radomir Kifić i pomoćni trener Sabahudin Bašović na pripreme su pozvali 18 mladih košarkaša, koji će prvi trening odraditi danas u 12.00 sati.

Pozvani su Srđan Lončar (Borac Nektar), Ranko Ivić (Borac Nektar), Marko Rikalo (Leotar), Dino Begagić (Čelik), Nikola Gajić, Adin Vrabac (Spars), Mirza Bulić (Sloboda), Aleksandar Crnogorac (Leotar), Eldar Merdanović (Čelik), Miralem Halilović (Zagreb), Nermin Buza (Bosna), Miljan Marković (Helios Domžale), Rasim Dizdarević, Mladen Lukić, Ernad Mujić (Bosna), Nemanja Sladoje (Sutjeska), Ismet Sejfić (Bornova Belediye), Dženan Kurtić (Nancy).          

Reprezentacija BiH nalazi se u D-grupi divizije B u kojoj će snage odmjeriti sa selekcijama Izraela, Belgije, Islanda i Bjelorusije.

Košarkaši Bosne i Hercegovine će igrati prvu utakmicu protiv Islanda 4. jula u 21.15 sati na Ilidži. Nakon toga slijedi susreti u Skenderiji protiv Belgije 15. jula u 20.00 sati i protiv Bjelorusije 16. jula u 15.00 sati. Susret protiv selekcije Izraela na rasporedu je 18. jula u 14.00 sati na Ilidži.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.