Pomoćni trener KŽK Čelik

Durmić: Trešnjevku moramo i možemo pobijediti

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u srijedu će u okviru 5.kola MŽRKL-a gostovati u Zagrebu kod ekipe Trešnjevke. Zeničanke protiv mlade ekipe iz Hrvatske nemaju izbora osim pobjede i povratka na pobjednički kolosijek.

Pomoćni trener Eldar Durmić, najavio je narednu utakmicu Čelika, te se osvrnuo na prve četiri utakmice u kojima njegova ekipa nije imala dovoljno sportske sreće.

"Pa sigurno je da u prve četiri utakmice dosta stvari je moglo otići i  u našu korist, neke utakmice smo izgubili bukvalno na jednu-dvije lopte. Imali smo dosta nesreće, evo u prošlom kolu protiv Kvarnera gubimo u posljednjoj sekundi, moglo je mnogo toga i otići na našu stranu, ali ne trebamo da žalimo i osvrćemo se, nego da gledamo prema narednim utakmicama. Nama je veoma bitna naredna utakmica protiv Trešnjevke. Idemo u Zagreb da pobijedimo i popravimo malo utisak nakon ovog prvog dijela takmičenja", nada se Durmić.

Posljednje tri utakmice ekipa je izgubila u posljednjoj četvrtini.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Prvu utakmicu u ligi baš protiv Trešnjevke smo najbolje odigrali u posljednjoj četvrtini, dok smo naredne utakmice potpuno zakazali u tom dijelu igre.Imali smo dosta padova u igri u posljednjim utakmicama, nadam se da ćemo protiv Trešnjevke čitavu utakmicu biti na nivou. Utakmice koje smo izgubili u gostima, bile su malom razlikom, tako da vjerujem da u ovom drugom dijelu prvenstva možemo to nadoknaditi i završiti ovaj dio prvenstva među tri ekipe, što je sigurno cilj kluba", kazao je za SportSport.ba Durmić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.