Gagić odlazi u Sloveniju, a Džinić u Njemačku

Nakon osvajanja dvostruke krune s Čelikom

Gagić odlazi u Sloveniju, a Džinić u Njemačku

D. Kurbegović

Nakon osvajanja duple krune u našoj državi, košarkašice Čelika ostale su bez svoje dvije ponajbolje košarkašice. 

Kako prenosi zvanični sajt Međunarodne ženske regionalne lige, Zeničanke će napustiti organizator igre Zvjezdana Gagić i krilni centar Marina Džinić.

Zvjezdana Gagić (170 cm, 33 godine) u prošloj sezoni u regionalnoj ligi imala je prosjek od 12,4 poena, 5,2 asistencija i 3 skoka, a njezine sjajne igre nisu ostale neopažene, tako da će u narednoj sezoni nastupati za slovensku ekipu Grospulj, koja će sljedeće sezone igrati u regionalnoj ligi.

Marina Džinić (190 cm, 22 godine) u regionalnoj ligi prošle sezone ubacivala je 11,6 poena po utakmici uz 3,6 skokova, njezine sjajne mogućnosti u napadu i odbrani primjetili su ljudi iz njemačkog prvoligaša Chemnitza, gdje će ova sjajna košarkašica nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.