Gordić briljirao u Podgorici protiv Budućnosti

ABA liga

Gordić briljirao u Podgorici protiv Budućnosti

E. Škorić

Košarkaši Cedevite slavili su na teškom gostovanju u Podgorici protiv Budućnosti.

Budućnost je izgubila važnu utakmicu, te joj je ovo bio drugi poraz i sad je s omjerom 10-2, pa je Crvena zvezda ostala lider sa svih 11 pobjeda.

Cedebita, koja je došla do osme pobjede, slavila je sa 80:70, prvenstveno zahvaljujući dobrim partijama u prvoj i trećoj dionici. 

Nemanja Gordić, sjajni bh. reprezentativac, predvodio je goste iz Zagreba sa 16 poena, pet asistencija i tri skoka. Miro Bilan je ubacio 14, a Tomislav Zubčić 13 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U sastavu Budućnosti najbolji je bio Suad Šehović sa 13 poena, dok je JR Reynolds ubacio 10 poena. 

U drugom susretu je Cibona u Zagrebu, rezultatom 70:61, pobijedila MZT. Lalić je ubacio 20 poena u pobjedi Cibosa, dok je Dixon na drugoj strani ubacio 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.