Hukić vodio Krku, Radnički pokvario oproštaj Gečevskog

ABA liga

Hukić vodio Krku, Radnički pokvario oproštaj Gečevskog

M. Šljivak

Dva susreta posljednjeg 26. kola ABA lige odigrana su večeras, a pobjede su zabilježile ekipe Krke i Radničkog.

Krka je u Novom Mestu ugostila ekipu Szolnoka, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 73:67. Mađarski tim je odigrao odlično prvo poluvrijeme, pa je nakon 20 minuta igre Krka imala 16 poena zaostaka 48:32. 

Međutim, nastavak donosi potpunu dominaciju Krke. Uspjeli su limitirati goste na samo 19 poena u drugom poluvremenu, pa su na kraju došli do pobjede u ovom susretu. 

Jasmin Hukić je vodio Krku sa 17 poena, a za goste je Justin Holiday ubacio 16 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Radnički iz Kragujevca je kao gost savladao skopski MZT rezultatom 95:87. Radnički je do pobjede vodio Kalinić sa 18 poena, Sava Lešić je dodao 15, dok je Todor Gečevski karijeru u ABA ligi završio porazom i sa 16 poena.

Todor Gečevski će se na kraju ove sezoen oprostiti od aktivnog igranja košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.