Igokea lagano protiv Širokog

Finale prvenstva BiH

Igokea lagano protiv Širokog

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima Široki rezultatom 65:54 u prvom susretu finala prvenstva Bosne i Hercegovine.

Odlično Igokea otvara susret. Poveli su 11:0 na otvaranju, da bi prve poene gosti iz Širokog ubacili nakon više od tri minute igre.

Igosi su dominirali u prvoj dionici. Bez većih problema su održavali prednost, a nakon 10 minuta igre imali su 13 poena prednosti, 23:10.

Nastavili su domaći košarkaši s boljom igrom i u drugom periodu. Nisu dopuštali Širokobriježanima da se previše približe, a na odmor tim Željka Lukajića odlazi sa 10 poena viška, 34:24.

Međutim, Široki se vratio u trećem periodu. Uspjeli su doći do minus pet, te se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 47:42 u korist Igokee.

Trojkom Tonija Katnića Široki na otvaranju posljednjeg perioda dolazi do minus dva, 47:45

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ipak, nije Široki uspio da kreira veliki preokret. Igosi su do kraja uspjeli da prelome meč u svoju korist, te da povedu s 1:0 u finalnoj seriji prvenstva.

Dupko Bunić je vodio Igokeu do pobjede sa 14 poena i devet skokova, po 12 su su ubacili Christopher, Katnić i Jorović, dok je kod Širokog Katić ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti